Čerstvé zeleninové šaláty je dobré konzumovať každý deň, v lete aj v zime. A aby chutili vždy inak, stačí len použiť iný druh zálievky. Prinášame vám recepty na TOP zálievky z našich domácich aj zahraničných kuchýň – vyskúšajte!
Na bylinkovú zálievku budete potrebovať mandľový alebo olivový olej, med, balzamikový ocot, soľ, mleté čierne korenie, bazalku a tymian. Obmena receptu je s použitím zmesi provensálskeho korenia.
Na cesnakovú zálievku do sezónneho zeleninového šalátu stačí mať poruke ľanový alebo olivový olej, prelisovaný cesnak, pár kvapiek citrónovej šťavy, štipku soli a nadrobno nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.
Na prípravu skvelej horčicovej zálievky potrebujete horčicu – kremžskú alebo iný druh, podľa vlastného výberu, sezamový alebo repkový olej, vínny ocot, trstinový cukor, rozdrvené štvorfarebné korenie a soľ.
Na pikantnú zálievku si pripravte tekvicový olej, med, citrónovú šťavu, strúčik prelisovaného cesnaku, nadrobno nasekanú čili papričku a soľ. Obmena receptu je bez čili a cesnaku, so zázvorom a karí.
Na jogurtovú zálievku budete potrebovať grécky alebo iný biely jogurt, kyslú smotanu, olivový olej, soľ, nasekanú petržlenovú vňať alebo iné čerstvé bylinky, podľa vlastného výberu. Želáme dobrú chuť!