Pokiaľ aj vy často premýšľate o tom, ako skrátiť časový úsek, ktorý je potrebný venovať každý deň príprave jedál, máme pre vás dobrý tip. V teplovzdušnej fritéze pripravíte pre celú rodinu doslova za pár minút chutné pokrmy – tu je niekoľko skvelých receptov.
Ako pripraviť chrumkavé filety, kuracie nugetky a domáce pizza taštičky rýchlo a jednoducho? Na lahodný pokrm z lososa budete potrebovať: 4 filety z lososa, šálku strúhanky, 1/2 šálky parmezánu, 1 ČL cesnakového prášku, 1 ČL mletej červenej papriky, 2 vajcia, soľ a korenie podľa chuti. Najprv predhrejte teplovzdušnú fritézu na 200 °C.
V jednej miske zmiešajte strúhanku, parmezán, cesnakový prášok, papriku, soľ a korenie, v druhej rozšľahajte vajcia. Filety z lososa najprv namočte do vajec, potom obaľte v strúhankovej zmesi a vložte do fritézy. Pečte 10 až 12 minút do zlatista. Podávajte s čerstvým miešaným šalátom zo sezónnej zeleniny.
Na prípravu kuracích nugetiek budete potrebovať tieto ingrediencie: 400 g kuracích pŕs, 50 g strúhaného parmezánu, 1/2 ČL soli, 1 ČL sušeného cesnaku a 1/2 ČL olivového oleja. Postup: najprv nakrájajte kuracie prsia na menšie kúsky a v miske obaľte zmesou z parmezánu, cesnakového korenia a soli.
Obalené kuracie kúsky vložte do teplovzdušnej fritézy a zľahka ich postriekajte olejom. Najprv pečte približne desať minút pri 200 °C, potom nugetky otočte a pri rovnakej teplote pečte ešte asi päť minút. Podávajte so šalátom z čerstvého špenátu alebo s hlávkovým šalátom a s paradajkami.
Na domáce pizza taštičky budete potrebovať: 1 balenie lístkového cesta, 100 g paradajkovej omáčky, 100 g strúhaného syra, 50 g šunky, vajce na potretie, oregano a bazalku podľa chuti. Postup: najprv lístkové cesto rozvaľkajte a nakrájajte na štvorce vo veľkosti približne 10×10 centimetrov.
Na každý štvorec naneste lyžičku paradajkovej omáčky, pridajte kúsky nasekanej šunky, posypte strúhaným syrom, oreganom a bazalkou. Štvorce preložte na polovicu, aby vznikli trojuholníky. Na záver potrite rozšľahaným vajcom a vložte do fritézy. Pečte pri teplote 180 °C približne 10 až 12 minút. Dobrú chuť!